Sanne Alexander 17de plaats CD&V-lijst Vlaams Parlement


maandag, 5 mei, 2014
Sanne Alexander

ALEXANDER Sanne

Oost-Vlaanderen - 17de plaats Vlaams Parlement

 

Meersstraat 94

9185

Wachtebeke

Geboortedatum 

10-04-91

Gezinssituatie 

Thuiswonend

Beroep 

Student Rechtsgeleerdheid

https://www.facebook.com/sanne.alexander

http://www.inwelkvlaanderenwiluleven.be/sannalexander

Hobby's 

Sinds jaar en dag ben ik actief in de Chiro (Pollyanna, Wachtebeke), eerst als lid, dan als leiding, om uiteindelijk door gegroeid te zijn tot in het Gewest (Grenskant). Wanneer ik tussendoor tijd vind, ga ik al graag eens zwemmen of trek ik mijn loopschoenen aan. Maar ook een goed glas wijn of een lekkere cocktail op een zwoele zomeravond kan me enorm deugd doen. En als het een beetje wilder of losser mag, dan zwier ik met plezier eens de benen los op een lokale fuif of een festival.

Mijn huidige manda(a)t(en) 

Gemeenteraadslid Wachtebeke

Mijn engagement 

Enkele items waar ik me ten volle voor wil inzetten zijn landbouw en jeugd. We moeten streven naar een leefbare landbouw, die niet in een hoekje geduwd wordt, maar kan bloeien in een dynamische context. Ik sta dan ook volledig achter het CD&V 3D-plan dat hier ten volle voor ijvert! Daarnaast wil ik een stem geven aan de jeugd en de jeugdverenigingen. Ruimte, infrastructuur en ondersteuning is wat we hen moeten garanderen.

Mijn politieke thema's 

Cultuur & Media

Justitie & Veiligheid

Landbouw & Visserij

Mobiliteit & Openbare Werken

Jongeren

Vrouwen

Waar het om draait 

Enthousiast, doorzettend, ondernemend en optimistisch realistisch, zo kan ik mezelf het best omschrijven. Ik heb het hart op de tong, en durf dan ook conversaties en confrontaties aan te gaan, al zijn ze niet altijd zo simpel. Ik ben een sociaal iemand, die ervan houdt om buiten en onder de mensen te zijn. Recht voor de raap en met respect voor iedereen.

Persoonlijke weetjes 

 

Het is via mijn moeder dat "de politieke microbe" me te pakken kreeg en ik me engageerde. Ik ben echter al lang actief in het lokale verenigingsleven zoals Chiro, sportclubs,... Momenteel maak ik deel uit van Gewest Grenskant, dat enkele chiro's overkoepelt en ben ik al enige jaren een vast lid van de Wachtebeekse jeugdraad. Dit alles nog eens gecombineerd met mijn studies aan Ugent - Rechten - en mijn mandaat als gemeenteraadslid in Wachtebeke.